Maak werk van je loopbaan!

Scholings- en loopbaanadvies voor iedereen.
Voor werkenden, werkzoekenden, scholieren en werkgevers.
Ons advies is kosteloos en onafhankelijk.
Met kennis van arbeidsmarkt èn onderwijs.

Tijd voor een korte terugblik: het Leerwerkloket Utrecht in coronatijdperk

Alweer een aantal maanden ‘draait het Leerwerkloket Utrecht online’. In het begin was het nog even wennen: webinars, MS-teams, een teaser ontwikkelen, moderators, videobellen? Woorden, termen en begrippen waar we begin 2020 nog nooit van hadden gehoord. Ondertussen zijn we er aan gewend. Alhoewel, helemaal wennen doet het weer niet! We blijven uitkijken naar de tijd dat we weer fysieke afspraken kunnen maken en elkaar kunnen zien.

Afbeelding
Beeldscherm met de tekst webinar

Nadat de lockdown eind maart tot de harde werkelijkheid behoorde, schakelde het Leerwerkloket Utrecht snel om haar diensten digitaal aan te bieden. Het begon allemaal medio april met een 3 tal webinars voor de adviseurs dienstverlening van het UWV Midden. In deze webinars werd uitgelegd welke rol het Leerwerkloket Utrecht heeft voor werkzoekenden en voor mensen van wie de baan op de tocht staat als gevolg van de coronacrisis. Daarnaast startte het Leerwerkloket Utrecht met het zelf organiseren van een reeks webinars voor professionals,  werkenden en werkzoekenden met als centraal onderwerp: de snel veranderende arbeidsmarkt, krapte- en kansberoepen en loopbaanperspectief.

Even de feiten op een rij:

In totaal heeft het Leerwerkloket de afgelopen maanden zeven webinars georganiseerd: 4 voor professionals, 2 voor werkenden/werkzoekenden en 1 speciaal voor werkenden. De belangstelling voor deze webinars was groot. Om de webinars interactief te houden werd per webinar een maximum aantal van 40 gehanteerd. Dit aantal werd ruimschoots overtroffen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat iedereen die zich aanmeldde ook daadwerkelijk inlogde op het afgesproken moment, maar de belangstelling bleef groot.

“Denk je aan een carrière switch”?, met als ondertitel “ Leren en werken in Coronatijd”, was het thema van een webinar dat het Leerwerkloket in samenwerking met Mobiliteit Utrecht organiseerde half november. Ook hiervoor was de belangstelling groot en meldden zich voornamelijk hoger opgeleiden aan.

Loopbaanoriëntatie gesprekken

Ook onze Loopbaanoriëntatie gesprekken worden al weer enkele maanden online gevoerd. Iedere donderdag worden kandidaten uitgenodigd om in een driegesprek (één kandidaat en twee adviseurs) verder te praten, mee te denken, stukjes van de puzzel op te lossen, m.b.t. hun loopbaan: waar liggen kansen op de zo door het coronavirus veranderende arbeidsmarkt, gericht op eigen opleiding, werkervaring, capaciteiten en interesses? Welke stappen kun je daarbij ondernemen en wat kan het netwerk van het Leerwerkloket Utrecht hierbij betekenen?

Ook in 2021 gaan we verder met onze webinars

Meer behoefte aan een oriënterend loopbaangesprek? Meld je aan. We denken graag met je mee en komen met gerichte adviezen.