Maak werk van je loopbaan!

Scholings- en loopbaanadvies voor iedereen.
Voor werkenden, werkzoekenden, scholieren en werkgevers.
Ons advies is kosteloos en onafhankelijk.
Met kennis van arbeidsmarkt èn onderwijs.

Pilot Leerwerktraject, Logistieke bedrijven ILW Utrecht

  • Moeilijk in te vullen logistieke vacature?
  • Behoefte aan een specialistische medewerker?
  • Die net die éne benodigde beroepsvaardigheid beheerst?
  • Bied een medewerker en/of werkzoekende de kans op een mbo-praktijkverklaring en krijg als organisatie een uniek talent. Doe mee voor duurzaam werk! 

Doe mee aan deze pilot, claim één van de 10 praktijkleerplekken en profiteer van de financiële en HR-voordelen!

Afbeelding
Man op een heftruck in een magazijn

Echte vakmensen

Via dit nieuwe en unieke leerwerktraject worden banen in de logistiek op industrieterrein Lage Weide toegankelijk voor werkzoekenden (en werkenden) die geen voorliggende (vak) opleiding hebben kunnen volgen. De kandidaat leert daarom alleen die beroepsvaardigheden (werkprocessen) die aansluiten op uw behoefte als werkgever. Via een op maat gemaakt leerwerktraject. De kandidaat ontvangt hiervoor een erkende mbo-praktijkverklaring en als werkgever krijgt u een gespecialiseerde medewerker.

Waarom meedoen aan deze unieke pilot?

  • Maatschappelijke verantwoordelijkheid: help werkzoekenden aan een baan en uw organisatie aan een passende medewerker. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn vaak bijzonder geschikt om werk uit te voeren waar vakvaardigheden nodig zijn voor één specialisme.
  • Een erkend leerwerktraject dat inhoudelijk is afgestemd en geheel aansluit op uw behoeften als werkgever, maatwerk. Als werkgever krijgt u de unieke kans om inhoudelijk invloed op het leertraject te hebben. De kandidaat past hierdoor ook écht bij wat u als werkgever nodig hebt en kan dus direct in uw organisatie aan de slag.
  • Een leerwerkbedrijf Logistiek op industrieterrein Lage Weide. In de logistiek bestaat een continue behoefte aan medewerkers. Het vinden van medewerkers op diverse niveaus, die snel inzetbaar zijn, is steeds moeilijker. Ook heeft u als werkgever niet altijd de mogelijkheid of middelen om iemand de juiste begeleiding te geven.
  • Start van leren en werken bij UW (Lage Weide) of StimulanS (Strijkviertel, De Meern) en vervolg op de werkplek bij de werkgever. Een totaaltraject vanaf het aanleren van werknemers- en vakvaardigheden tot en met de voltooiing van het geleerde bij de werkgever. Wellicht zijn er ook voor uw organisatie subsidiemogelijkheden; wij denken graag met u mee.
  • Leerwerktraject met intentie tot vaste aanstelling. Bij uitstek bent u als werkgever in staat dit traject te laten slagen door de kandidaat in uw organisatie een passende werkplek en kennis aan te bieden, te begeleiden én - bij goed functioneren - een kans op werk aan te bieden.
  • Mbo-praktijkverklaring: Leren, werken en erkenning. De praktijkverklaring is een erkend bewijs dat een kandidaat een bepaalde beroepsvaardigheid onder de knie heeft. En het vergroot het perspectief op duurzaam werk.

Downloads


Je kunt de flyer downloaden door op onderstaande linkje te klikken.