Maak werk van je loopbaan!

Scholings- en loopbaanadvies voor iedereen.
Voor werkenden, werkzoekenden, scholieren en werkgevers.
Ons advies is kosteloos en onafhankelijk.
Met kennis van arbeidsmarkt èn onderwijs.

Werkzoekend, werkend of scholier

Afbeelding
Schoonmaakster, student, scholier

Werkzoekenden

De coronacrisis heeft diepe sporen achtergelaten. Gelukkig gaan we steeds meer terug naar “het oude normaal”, maar de arbeidsmarkt zal voorlopig niet helemaal “de oude” weer worden. Sommige werknemers hebben zich laten omscholen en zijn gaan werken in een sector waar veel vraag naar werknemers is. Anderen zijn nog steeds op zoek naar ander werk en/of opleiding waarbij ze hun talenten kunnen ontplooien. Een door het UWV gemaakt overzicht geeft aan in welke sectoren op dit moment de kans op het vinden van een baan het grootst is.

Kansrijke beroepen

Liever zoeken op regio?

Bekijk arbeidsmarktregio

Hoe de arbeidsmarkt er in de toekomst uit gaat zien? Het blijft onzeker. Veel hangt af hoe het coronavirus zich in de wereld ontwikkelt. Voor een aantal mensen die door de coronacrisis hun baan kwijtraakte is het niet altijd makkelijk om ander werk te vinden in dezelfde sector. Daarom kan het juist nu belangrijk zijn om eens breder te zoeken dan alleen in het eigen beroep. Door op onderstaande link te klikken kun je zien wat anderen zijn gaan doen.

Overstapberoepen:
werk vinden in ander beroep

Ook als u geen uitkering heeft, bent u wellicht op zoek naar werk. Vaak zult u zien dat de oude opleiding en werkervaring niet meer aansluit bij de eisen die werkgevers vandaag de dag stellen. Via een Leerwerktraject zijn er wellicht wel mogelijkheden.

Als Leerwerkloket Utrecht staan we graag voor u klaar; met advies en ondersteuning of gewoon een gesprek, via telefoon of videobellen via WhatsApp.

Werkenden

Heeft u werk, maar wilt u zich laten bij- op of omscholen, of zoekt u iets anders? Het Leerwerkloket Utrecht is er voor advies. Hiervoor hebben we speciaal een Loopbaan oriëntatieadvies spreekuur ingericht. Je kunt kosteloos één of meerdere gesprekken aanvragen. Het spreekuur wordt vanuit het Leerwerkloket (nog) online bemenst door 2 adviseurs. Eén is afkomstig vanuit het onderwijs, de ander is gedetacheerd vanuit het UWV. Hierdoor kunnen we veel vragen over loopbanen en over onderwijsmogelijkheden beantwoorden. Ook voor vragen omtrent mogelijke financiële tegemoetkomingen, met daarin opgenomen 'Het scholingsbudget van de gemeente Utrecht' kunt u bij ons terecht. We denken met u mee en proberen de puzzelstukjes van uw loopbaan op zijn plaats te leggen.

Voor werkenden staan we dus graag voor u klaar: met advies en ondersteuning of gewoon een gesprek, via telefoon of videobellen via WhatsApp. Alvast thuis ontdekken wat uw mogelijkheden zijn? En wilt u weten welke leerwerktrajecten er op dit moment in de regio worden aangeboden. Klik hier voor het meest actuele overzicht

Overzicht vacatures!

Studenten/scholieren

Als je op school zit en je wilt een BBL- opleiding volgen, dan heb je een leerwerkbaan nodig. Je gaat in dit geval 1 dag per week naar school en werkt de overige dagen. Je gaat een arbeidscontract aan met een erkend leerwerkbedrijf en sluit met het bedrijf én de school een Praktijkovereenkomst (POK) af. Daarnaast laat je je bij school inschrijven. ook dat gaat met een formulier: een onderwijsovereenkomst (OOK). Het Leerwerkloket Utrecht kan je helpen bij het vinden van een Leerwerkbaan.

Daarnaast bieden veel werkgevers je de mogelijkheid om via een branchecursus je vaardigheden voor een specifiek beroep op peil te brengen. In sommige gevallen wordt deze cursus afgesloten met een praktijkverklaring of certificaat. Wil je hier meer over weten? Maak een afspraak met onze adviseur Ali Benaissa. Je kunt hem bereiken door te bellen (06-549 70 139) of te mailen: utrecht@leerwerkloket.nl. Het makkelijkste is om het Contactformulier in te vullen!

Ook voor vragen die te maken hebben met het kiezen van een bepaalde vervolgstudie, een MBO of HBO-opleiding kunnen we je adviseren. Dit kan het best via bovenstaand mailadres of door het invullen van het contactformulier. Bellen kan natuurlijk ook. Wil je alvast thuis online aan de slag? Klik dan op onderstaande button.

Aan de slag met je loopbaan!

De privacy-verklaring vind je achter deze link. De pagina opent in een nieuw venster.
Hierbij geef ik toestemming om mijn gegevens te delen, zodat er contact met mij kan worden opgenomen.

Als je geen toestemming geeft, kan dit formulier niet verstuurd worden. Je kunt dan contact opnemen met het Leerwerkloket via  utrecht@leerwerkloket.nl
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.