Maak werk van je loopbaan!

Scholings- en loopbaanadvies voor iedereen.
Voor werkenden, werkzoekenden, scholieren en werkgevers.
Ons advies is kosteloos en onafhankelijk.
Met kennis van arbeidsmarkt èn onderwijs.

Hoe vind je online een leerbaan

Het online vinden van een leerbaan of passende leerwerkvacature is nog niet zo makkelijk. Toch zijn er wel wat sites te vinden met een actueel aanbod. Op deze pagina leggen wij uit waar -en hoe- je het best een leerbaan kunt vinden.

Afbeelding
vrouw werkzaam in de bouw

Een leerbaan vinden

Wil je leren en werken en weet je al precies wat je wilt en wat je kunt? En weet je ook al wat de mogelijkheden zijn in jouw regio? Kijk dan op de website van het Leerwerkloket in jouw regio voor actuele leerwerkvacatures. Vind je daar niets dat bij je past, dan kun je ook kijken op één van de volgende websites

Online niks gevonden? Maak dan een afspraak met het Leerwerkloket bij jou in de buurt. Onze adviseurs hebben een groot netwerk en zijn goed op de hoogte van de arbeidsmarkt in jouw regio.
Het Leerwerkloket bij jou in de buurt vind je hier.

Solliciteren

Je ziet leuke (leer)baan en je wilt solliciteren. Hoe maak je een CV? Hoe schrijf je een brief? En welke vragen krijg je op een gesprek?

  • Bekijk de tips voor een sollicitatiegesprek via de webcam.
  • Kijk voor tips over solliciteren op werk.nl of bekijk webinars van UWV op weg naar werk.

Netwerken

Als je weet wat je wilt, zoek dan contact met mensen die dat werk doen. Ga in gesprek en stel je vragen. Mensen willen vaak graag over hun eigen werk vertellen.

Via social media kun je ook netwerken. Bijvoorbeeld op LinkedIn. Ben je niet handig met LinkedIn? Je bent zeker niet de enige! Aan de slag met LinkedIn (stukje nar beneden scrollen op deze pagina) helpt je op een eenvoudige manier op weg.